Annons
Västerdalarnas Flygklubb
Dubbelkommando PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Fredag, 5 Januari 2018 19:24

Flygklubben har köpt in sprillans nya modellgrejer med dubbelkommando!

Ett enkelt och roligt sätt att lära sig modellflygets grundprinciper tillsammans med en erfaren modellflygare. Vi hoppas kunna locka nya medlemmar, och utbilda nya och redan befintliga piloter. Modellflyg är en mycket varierande hobby och sport för alla åldrar, tveka inte att höra av dig om du vill prova på!

 
Dynamic WT-9 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Torsdag, 7 December 2017 18:46

Nu har vi fått hem vår Dynamic WT9. Just nu pågår arbetet med att få in den på svenskt register och detta måste tyvärr bli klart innan vi kan börja flyga in medlemmar på den. Hur lång tid det kommer att ta vet vi inte än. Vi kommer inom kort gå ut med information om inflygning och upplägget för alla som är intresserade av att flyga in sig på den.

Denna Dynamic är utrustad med ställbar propeller (constant speed), 100hk motor, autopilot, EFIS, mm. Tanken är att den ska ersätta TMG-kategorin och finnas som helt ny kategori i klubben för de som vill flyga UL. Den ska också kunna användas som bogserflygplan de gånger vi behöver mer bogserkapacitet eller har vår Pawnee borta. Styrelsen hoppas att detta flygplan kan stimulera till mer flygning och attrahera nya medlemmar!

 
Årstillsyn 2017-2018 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Tisdag, 5 December 2017 19:50

Årstillsyn, segelflyg vintern 2017-2018.

Rapport om läget för underhållet, I år är vi lite sena men läget borde vara underkontroll. Inga större reparationer krävs så vi utför i stort sett enbart ordinära årstillsyner. Det vill säga tvätta, dammsuga, smörja och vaxning.

Från och med lördag den 9 december träffas vi som vanligt under lördagarna ungefär 10:00 och framöver för att skruva på segelplanen eller annan flygmateriel. Nytt för i år är att vi ställer in samtliga kroppar för klubbens plan i kalla delen av verkstaden och sedan tar vi vingarna för DG500:an i bygglokalen denna dag. Underhåll på övrig tid sker i samråd med ansvariga.

För segelflygplanen gäller även att gruppen ser till att flygplansvagnen kontrolleras och besiktas.

Översyn sker efter protokollet och Jari´s anvisningar för de olika flygplanen. Pärmar finns uppsatta i bygglokalen med gällande protokoll och anvisningar.

Vår Pawnee står på tur som vanligt. Någon gång under vintern ska vi tvätta och vaxa vårt bogserplan som borde vara lindrigt med tanke på att vi har hållit efter den under säsongen. Denna tvättinsats kan förhoppningsvis flera av klubbens medlemmar vara med på så att servicekostnaden minskar och vi kan hålla rimliga bogserpriser. Kallelse och information om denna händelse kommer senare.

Tekniker för segelflygplanen är Jari Niskanen (Tekniker), Göran Karlsson(Tekniker) och Ingemar Brottare (Tekniker). Johan Gustafsson och L-G Uhr har utbildning i att utföra årstillsyner.

Läs mer...
 
«StartFöregående12NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Annons