Triathlon 29 maj PDF Skriv ut Skicka sidan
Måndag, 28 Mars 2016 20:19

Triathlon 29 maj

Vi har tidigare haft klubbtävlingar med pricklandning, bombfällning och navigation vilket har varit mycket uppskattat.

Denna gång ska vi ha ett lite annorlunda upplägg. Eftersom navigationsmomentet tar mer tid än de övriga och inte heller kräver att flera är på plats kommer det att flygas på valfri tid före den 29 maj. Vi slipper också sitta och vänta på varandra när vi är ute på navigation.

29 Maj blir det alltså pricklandnings- och bombfällningstävling. Valfritt klubbflygplan med motor får användas. Mer detaljer kommer närmare, men boka in datumet redan nu.

Fram till den 29 Maj har man alltså på sig att genomföra navigationsmomentet. Det fungerar så att alla flyger samma förutbestämda bana. Man ska följa banan så bra man kan och hålla angiven tid. Man får flyga banan hur många gånger man vill och det bästa resultatet räknas sen tillsammans med resultatet från pricklandning och bombfällning. Vill man vara flera och hjälpas åt går det såklart bra!

Navigationen fungerar som följande:

På klubben finns en GPS som man ska ha med sig och påslagen, se till att batterierna är OK. Det ska finnas batterier på plats att byta till.  Det finns ett litet häfte på 4 sidor med karta, detaljkarta på brytpunkter, tiderna för rundan som man ska följa samt ett blad där man fyller i vem som flugit. Det finns och en enklare instruktion som man kan ta som hjälp. Allt ligger i en låda märk ”NAV-tävling” i bygglokalen.

Banan som ska flygas är märkt ”BANA 1”. Det finns även 2 och 3 som man kan flyga om man vill, men bana 1 är för tävlingen.

Bana 1 finns även att ladda hem här

Frågor, ring Jonas på 0764269411 eller Johan på 0737142799