Rikssegelflygtävlingen 2017 PDF Skriv ut Skicka sidan
Torsdag, 30 November 2017 19:13

Västerdalarnas Flygklubb vinner Segelflygallsvenskan för andra året i rad.

Efter en dålig första period av säsongen får vi till bra flygningar i juli och tar över lednigen i Allsvenskan och håller den ända in i mål. Med i laget var Johan Gustafsson, Kjell Dalsheim, Jari Niskanen, LG Uhr och Kjell Ingvarsson (saknas på fotot). Prisutdelningen ägde rum på Billingehus den 18:e november.

Klubben vinner även lagtävlingen 3-mannalag hastighet med LG Uhr, Jari Niskanen och Kjell Dalsheim i laget. Även detta för andra året i rad.

3-manna höjd vanns för femte året i rad. Lagmedlemmar var LG Uhr, Jari Niskanen och Håkan Schweitzer. Detta efter fantastiska vågflygningar i Bjorli.

Individuellt blev det även en del segrar och många fina placeringar.
I hastighetsmomentet dominerade klubben med piloter på placering 1, 2, 4, 9 och 13. Segrare blev LG Uhr med Jari Niskanen på placering 2 och Kjell Dalsheim på 4:e plats.

Höjdmomenter blev nästan lika bra med placeringar 1, 4 och 6 av LG Uhr, Jari Niskanen och Håkan Schweitzer.

Fullständiga resultat finns på tävlingens hemsida. http://rst-online.se