Årstillsyn 2017-2018 PDF Skriv ut Skicka sidan
Tisdag, 5 December 2017 19:50

Årstillsyn, segelflyg vintern 2017-2018.

Rapport om läget för underhållet, I år är vi lite sena men läget borde vara underkontroll. Inga större reparationer krävs så vi utför i stort sett enbart ordinära årstillsyner. Det vill säga tvätta, dammsuga, smörja och vaxning.

Från och med lördag den 9 december träffas vi som vanligt under lördagarna ungefär 10:00 och framöver för att skruva på segelplanen eller annan flygmateriel. Nytt för i år är att vi ställer in samtliga kroppar för klubbens plan i kalla delen av verkstaden och sedan tar vi vingarna för DG500:an i bygglokalen denna dag. Underhåll på övrig tid sker i samråd med ansvariga.

För segelflygplanen gäller även att gruppen ser till att flygplansvagnen kontrolleras och besiktas.

Översyn sker efter protokollet och Jari´s anvisningar för de olika flygplanen. Pärmar finns uppsatta i bygglokalen med gällande protokoll och anvisningar.

Vår Pawnee står på tur som vanligt. Någon gång under vintern ska vi tvätta och vaxa vårt bogserplan som borde vara lindrigt med tanke på att vi har hållit efter den under säsongen. Denna tvättinsats kan förhoppningsvis flera av klubbens medlemmar vara med på så att servicekostnaden minskar och vi kan hålla rimliga bogserpriser. Kallelse och information om denna händelse kommer senare.

Tekniker för segelflygplanen är Jari Niskanen (Tekniker), Göran Karlsson(Tekniker) och Ingemar Brottare (Tekniker). Johan Gustafsson och L-G Uhr har utbildning i att utföra årstillsyner.

Det första namnet är sammankallande för gruppen. Om tiden inte passar, så byt med någon annan i en annan flygplansgrupp. Flygplan byts i bygglokalen enligt överenskommelse mellan de sammankallande och tekniker. Ni som inte är med på listan men känner för att utföra en insats gällande underhållet kan höra av sig till sammankallande eller segelflygtekniker Jari Niskanen.

TYA, Vecka 1 - 4
L-G Uhr, Håkan Schweitzer, Bertil Bergsten, Kroppen står i motorverkstaden från vecka 49, vingar och stabilisator tas vid tillfälle i bygglokalen.

304 Wasp, Vecka 48 - 8
Jari Niskanen, med hjälp av tillfrågade. Kroppen står i motorverkstaden från vecka 49, vingar och stabilisator tas vid tillfälle i bygglokalen.

UFE, Vecka 4 - 8
Kjell Ingvarsson, Johan Nyberg, Sebastian Jansson Kroppen står i motorverkstaden från vecka 49, vingar och stabilisator tas vid tillfälle i bygglokalen.

UMA, Vecka 49 - 1
Johan Gustafsson, Kjell Dalsheim, Ingemar Brottare, Anders Ferm, Kroppen står i motorverkstaden från vecka 49, vingar och stabilisator tas snarast under helgen vecka 49.

KLB
Kallelse via e-mail, Facebook och hemsida till medlemmarna.

Övriga som flugit under 2017: Jensen Gunnar, Högosta Sture, Munters Fredrik, Swärd Kristofer, Andersson Ola, Andersson Karl, Magnusson Kjell, Pollack Thomas, Olsson Anders, Olsson Anders, Öberg Klara, Jonsson Sofia, Knutsson Jonathan, Karlsson Göran, Öberg Anders, Bergström Arne, Andersson Bernt, Kjellberg Anders, Torgesrud Hans, Gustafsson Christer, Danielsson Jonas