DG1001 Vecka32 PDF Skriv ut Skicka sidan
Måndag, 22 Juni 2020 20:02

Nu är det klart och lånet av förbundets DG1001 SE-SSF och detta kommer att ske vecka 32, 2-9 augusti. Planera in detta i era kalendrar och återför till mig era önskemål om flygning så koordinerar jag detta mellan klubbens huvudmedlemmarna, elever och lärare. Jag kommer att finnas på plats hela veckan.

Syftet med lånet av DG1001 är i nämnd tur ordning:

• Först och främst hjälpa ungdomar i klubben i sin skolning eller fortsatta flygning som t.ex. sträckflygning och/eller avancerad flygning i ett högvärdigt segelplan. Här kommer flera lärare och steg-2 tränare att hjälp till med. Ungdomar ska ha första tjing på kärran under hela veckan.
  • I andra hand ska planet finnas som en uppmuntran till lärare och steg-2 tränare att förkovra sig flygande av en modernt segelplan.
  • Sedan ska planet finnas att tillgå för övriga klubbmedlemmar som vill prova på ett högvärdigt segelplan.
Blir det någon kostnad? Nja, bogsering får ansvarig pilot stå för själv och så ska vi se till att lämna planet i samma skick som innan flygningen. Jag kommer förhoppningsvis kunna delge en flygmanual innan som ni kan läsa innan första start.  Annars är det bara att flyga så mycket man orkar mellan solens uppgång och nedgång.
Några frågor eller tveksamheter? Hör av er till mig i så fall.
Välkomna!/Jari