Presentkortsflygning PDF Skriv ut Skicka sidan

PRESENTFLYGNING

Västerdalarnas Flygklubb kan erbjuda dig eller en vän en minnesvärd upplevelse utöver det vanliga!

Idealiskt för födelsedagar, svensexor/möhippor!! Vid presentflygningen kommer du att bli väl omhändertagen av en erfaren segelflyglärare. Inför flygningen kommer segelflygläraren att ge dig en grundläggande förklaring om vad som kommer att hända, ge säkerhetsrutiner och förklara instrumenten. Sen är det dags att bege sig iväg upp i det blå. I luften kommer sedan segelflygläraren att leta uppåtvindar för att komma högre och högre upp. Du ser det vackra Dalarna försvinna mer och mer under dig och de fluffiga vita stackmolnen komma närmare ovanför. Glöm inte att ta med en kamera. Om vädret tillåter kommer vi att som en fågel att sväva runt i ca: 45 minuter innan det är dags att landa. Vid önskningar och i vissa fall kan vi också genomföra presentkortsflygningen med klubbens motorseglare, då vi blir mindre beroende av vädret.

Som avslutning på flygupplevelsen så bjuder läraren på fika och en segelflygkeps eller en t-shirt och med ett diplom som minne!

För presentflygningen bokar vi in en speciell tid för dig.

Pris: 1500 kr

PROVLEKTION

Är du intresserad av flygning? Är du intresserad av flygplan? Är du intresserad av att lära dig att flyga? Då passar en provlektion utmärkt!

Under en provlektion får du med en erfaren segelflygare gå igenom flygningens grundläggande principer. Du får lära dig om flygplanets reglage, roder och instrument innan det är dags att ge sig iväg. Under flygningen kommer segelflygsläraren att visa och instruera dig hur rodren fungerar innan det är din tur att testa själv, och du kommer direkt att märka att rodren är väldigt känsliga och harmoniska. Du flyger själv omkring på flera hundra meters höjd över det vackra landskapet och efter ca. 10-15 minuter tar segelflygaren över spakarna och det är dags att landa. Efter flygningen svarar segelflygaren på dina egna frågor och du kommer också att få mer information om segelflygning och hur du gör för att gå vidare mot ett eget segelflygscertifikat. Är du intresserad av ett

motorsegelcertifikat istället, så genomför vi naturligtvis provlektionen på klubbens motorseglare.

En provlektion ordnar vi när du kommer till flygklubben och den kan inte bokas i förväg.

Pris: 600 kr

Gösta Johansson, segelflyglärare 073-1822138