Senaste Nytt
Fritidschecken PDF Skriv ut Skicka sidan
Onsdag, 10 Oktober 2018 20:13

Fritidschecken 2018-2019

Västerdalarnas flygklubb är i år stolta att kunna erbjuda barn och ungdomar att lösa in fritidschecken hos oss!

Vad är fritidschecken?

För tredje året delar kommunen ut en fritidscheck á 500:- till alla barn och ungdomar mellan 0-18 år som är bosatta i Vansbro kommun att utnyttja hos valfri förening.

När en förening tar emot en Fritidscheck ska den vara försedd med barnet/ungdomens kompletta namn och personnummer i de fall sådant finns, annars födelsenummer och dossiernummer från LMA-kort.

För fritidschecken kan du hos Västerdalarnas flygklubb välja något av följande:

• Modellflyg
    Vi lär oss dom praktiska och teoretiska grunderna i modellflyg och flyger ett modellflyg i dubbelkommando
  • Motorflyg (16år-18år)
    Vi lär oss dom teoretiska grunderna i motorflyg och får flyga en prova på-flygning med flyglärare
  • Segelflyg (14år -18år) Med start våren -19
    Vi lär oss dom teoretiska grunderna i segelflyg och får flyga en prova på-flygning med flyglärare

Kom förbi på flygklubben eller posta din check till
Västerdalarnas Flygklubb
Fack 10
780 51 Dala-Järna
Fritidscheckarna ska vara inlösta i föreningen senast 31 oktober

Fixardag inför Flygfesten PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Johan Gustafsson
Fredag, 13 Juli 2018 07:48

På Måndag 06:00 är alla välkomna och hjälpa till med att fixa inför flygfesten. Vi ska bland annat slå gräs med trimmer och busk med röjsåg samt köra bort riset. Vi kör några timmar tills det blir för varmt, så avslutar vi med gofika till alla som hjälpt till!

Hoppas många kan hjälpa till så går det fort att göra fint!

/ Johan och Johan

Svenska Flygsportförbundets stipendium Unga Ledare PDF Skriv ut Skicka sidan
Onsdag, 18 April 2018 20:01

Flygklubbens Johan Gustafsson och Sofia Jonsson tilldelades varsina stipendier av Svenska Flygsportförbundets stipendium Unga Ledare vid årsstämman i mars 2018.

Motiveringen lyder:

Johan syns ofta på flygfältet och är styrelseledamot. Han engagerar sig i klubbens frågor -stort som smått- verkar för och värnar om flygklubbens medlemmar och framtid. Johan är en stor förebild och ansiktet utåt för segelflyget med sina VM guldmedaljer i konstflyg. Han tar egna initiativ till gemensamma aktiviteter för klubbens medlemmar. Johan ställer alltid upp och med sina erfarenheter  och positiva attityd är han en viktig resurs för flygklubben.

Sofia syns ofta på flygfältet. Hon är en del av valberedningen och är styrelsesuppleant i flygklubben. Hon engagerar sig i klubbens frågor -stort som smått- och verkar för utvecklandet och tillgängligheten av flygklubben. Hon tar egna initiativ till gemensamma aktiviteter för klubbens medlemmar och i sociala medier sprider hon kunskap och medvetenhet om Flygklubben och allmänflyget i stort. Sofia har anammat kommunens satsningar på integration och fritidsaktiviteter för ungdomar och applicerat det på Västerdalarnas Flygklubb och startar bland annat en prova på-kurs till våren.

«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL