Senaste Nytt
Årsmöte PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Söndag, 16 Februari 2020 10:38

Årsmötet uppskjutet

Hej medlemmar, vi har beslutat att skjuta på föreningens årsmöte på grund av läget med viruset Covid-19.

Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, flygsportsförbundet och alla grenförbund är tydliga och vi kan inte hålla i mötet på ett säkert och bra sätt för våra medlemmar.

Vi uppmanar alla medlemmar att lyssna på myndigheterna och följa deras råd.


Johan Gustafsson
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

LAST_UPDATED2
 
Flygsäkerhetsseminarium PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Tisdag, 14 Januari 2020 20:08

 

Flygsäkerhetsseminarium söndag 2 februari kl 10.00 i klubblokalen.

Det är viktigt att alla flygande medlemmar som har möjlighet kommer till det intressanta mötet. Alf Ingesson-Thoor har en lång karriär bakom sig som pilot i både Flygvapnet och som civil pilot, dessutom är han Försvarets psykolog.

 

Moderator är Alf Ingesson-Thoor, Flygvapnets psykolog.

 

Alf Ingesson-Thoor har haft ett mycket omväxlande liv. Han började som fältflygare i Flygvapnet redan på 1960-talet och blev senare officer. Som pilot på krigsflygplan flög han huvudsakligen Lansen och Viggen i attackutföranden. Senare i karriären satsade han parallellt med tjänstgöringen i Flygvapnet på en akademisk utbildning till psykolog. Som psykolog har han specialiserat sig på krishantering i olika former. Inte minst under tsunamikatastrofen i Thailand togs han tjänster i anspråk. I kombinationen pilot och psykolog har Försvarsmaktens tagits hans tjänster i anspråk, bland annat i haveriutredningar.

Mer om Alf
Alltsedan pojkårens segelflygning i Linköpings Flygklubb har Alf I varit aktiv som pilot i en eller annan form. För den stora allmänheten torde han vara mest känd som uppvisningspilot. Några lärde också känna Alf som enväldig domare i TV-programmet Astronauterna som visades i rutan för några år sedan. Han är också en synnerligen erfaren fallskärmshoppare, uppskattad tävlingsledare för det svenska landslaget i segelflygning, respekterad flyguppvisningsledare och mycket annat. Alf arbetar nu bland annat med stress- och krishantering i företag och organisationer.

 
De som aldrig kom hem PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Tisdag, 14 Januari 2020 20:00

OBS! Ny lokal

Föredrag lördag 1 februari kl. 14.00 i Församlingshemmet Dala-Järna

 

Alf Ingesson-Thoor, en av författarna till boken ”De som aldrig kom hem” berättar om boken och om tiden -46 till -89 i Flygvapnet och om bakgrunder till haverierna. Det blir garanterat ett intressant föredrag.
Passa på att köpa boken på plats!

Fritt entré, kaffe och fika finns.

För första gången har författarna i denna bok genomfört en djupare undersökning och analys av de haverier med dödlig utgång som skedde i Flygvapnet mellan 1946 och 1989. Det är ett ambitiöst arbete att för allmänheten på ett begripligt sätt förklara vad som egentligen hände, när 441 flygförare och 96 besättningsmän omkom. Alla flygarnas namn finns inristade i minnesväggen i Flygvapnets Minneshall på Östermalm i Stockholm.

LAST_UPDATED2
 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Annons