Senaste Nytt
På väg hem från Danmark med nya Groben PDF Skriv ut Skicka sidan
Lördag, 12 Juli 2008 21:41

Vi (jag och Sture) startade ca 1650 på Herning (EKHG) och steg till ca 3000 ft. Efter en timme var vi framme vid kusten och det var dags att korsa Öresund. Passerade strax norr om Läsö och gick rakt mot Marstrand. Vädret fram hit var lite labilt med CB och skaplig sikt. Efter ytterligare 45 min hade vi nått svenskt fastland och vi fortsatte mot Trollhättan. Vädret blev bättre och vi steg till 5000 ft. När vi hade korsat så stora vatten var Vänern ingenting tyckte vi. Gick rakt mot Karlstad och det blev en underbar flygning i kvällssol. Men efter Karlstad i höjd med Hagfors blev vi tvungna att sjunka pga av regn och dålig sikt. Regnet tilltog men sikten var helt ok. Vid Eldforsen avslutade vi färdplanen och skiftade till 123,35. Och i Järna var det sol som vanligt, i alla fall i en kvart. Sedan blev det spöregn. Landningen gick bra och vi var hemma igen efter en spännande dagsutflykt. Ett mycket trevligt mottagade med skumpa och ostbricka. Tack Låa och Silvana.

Hela  flygningen hem gick på drygt 3,5 timmar och bränsleförbrukningen var ca 40 liter. Vi hade nog kunnat åka med 10-20 kmh mer men jag tycker ändå att flygtiden är ok. Farten över marken var ca 90-95 kt. Flygplanet är mycket trevligt och man sitter bra. Utrustningen är kanon. GPS, horizont och transponder gör att man kan flyga på ett helt annat sätt jämfört med UBIn.
Övriga saker som skiljer mot UBIn kommer vi att gå igenom under själva inflygningen.
 
Göran Karlsson och Sture Högosta.
 
Klicka på "Läs mer" för att se bilder från hämtningen.

LAST_UPDATED2
Läs mer...
 
SM-hälsning PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Göran Uhr   
Lördag, 12 Juli 2008 09:22


En hälsning från en som trivdes alldeles förträffligt under SM veckan.

Hälsningar Vovven Swanström

LAST_UPDATED2
 
Studiedag PDF Skriv ut Skicka sidan
Tisdag, 10 Juni 2008 00:00

Samtliga elever i årskurs nio var på måndagen samlade vid flygfältet för att få en inblick i hur en flygklubb fungerar. Att märka av alla leenden på bilderna hade de väldigt roligt.

Så här skrev DalaDemokraten om dagen.

LAST_UPDATED2
Läs mer...
 
«StartFöregående31323334353637383940NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Annons