Dynamic WT-9 PDF Skriv ut Skicka sidan
Torsdag, 7 December 2017 18:46

Nu har vi fått hem vår Dynamic WT9. Just nu pågår arbetet med att få in den på svenskt register och detta måste tyvärr bli klart innan vi kan börja flyga in medlemmar på den. Hur lång tid det kommer att ta vet vi inte än. Vi kommer inom kort gå ut med information om inflygning och upplägget för alla som är intresserade av att flyga in sig på den.

Denna Dynamic är utrustad med ställbar propeller (constant speed), 100hk motor, autopilot, EFIS, mm. Tanken är att den ska ersätta TMG-kategorin och finnas som helt ny kategori i klubben för de som vill flyga UL. Den ska också kunna användas som bogserflygplan de gånger vi behöver mer bogserkapacitet eller har vår Pawnee borta. Styrelsen hoppas att detta flygplan kan stimulera till mer flygning och attrahera nya medlemmar!

Bombfällning- och pricklandningstävling PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Johan Gustafsson
Söndag, 8 Oktober 2017 20:02

14 Oktober 10:00 blir det pricklandnings- och bombfällningstävling med motorflygplan. Det blir en enkel men rolig tävling med 3 landningar och 3 bombfällningar vardera, vi stryker den sämsta i respektive gren och räknar 2 resultat per person. Vi avslutar dagen med grillning i kåtan för alla som vill. Frågor? Kontakta Johan

Motorflyg under VM PDF Skriv ut Skicka sidan
Tisdag, 11 Juli 2017 21:31

Inför kommande modellflyg-VM som pågår 19-29 Juli har vi funderat om vi ska ombasera KOR till annat fält men vi har kommit fram till att vi låter den stå i Dala-Järna ändå. Men om någon eller några vill flytta den är det helt OK. Flygfältet är officiellt stängt under hela perioden men vi kan själva flyga lite men begränsat. Vill man flyga 19-24 (träningsdagar) går det bra om man talar med VM-organisationen för att få starta eller landa. Det är inte aktuellt med många start och landning, men att komma hem eller flyga iväg en sväng ska vara OK.
25-29 är tävlingsdagar, då går det inte att flyga mellan 09-18. Däremot är det OK att flyga före 09 och efter 18 under hela perioden. Men styrelsen har sagt att vi ska undvika mycket trafik runt fältet, men att komma in och landa eller starta och åka iväg är OK.

Vi har inget brandflyg under perioden, passa på att åk bort på en semestertur! Visingsö, Visby till exempel är fina resmål under 2 tim bort med KOR.

Just nu har vi cirka 10-15 tim kvar till service och propellerbyte, men de kommer antagligen göras i slutet av denna vecka eller nästa vecka. Hör av er till mig om ni vill dra iväg och behöver många timmar eller bara funderar något!

Johan Gustafsson

«StartFöregående12345678910NästaSlut»