DG1001 Vecka32 PDF Skriv ut Skicka sidan
Måndag, 22 Juni 2020 20:02

Nu är det klart och lånet av förbundets DG1001 SE-SSF och detta kommer att ske vecka 32, 2-9 augusti. Planera in detta i era kalendrar och återför till mig era önskemål om flygning så koordinerar jag detta mellan klubbens huvudmedlemmarna, elever och lärare. Jag kommer att finnas på plats hela veckan.

Syftet med lånet av DG1001 är i nämnd tur ordning:

• Först och främst hjälpa ungdomar i klubben i sin skolning eller fortsatta flygning som t.ex. sträckflygning och/eller avancerad flygning i ett högvärdigt segelplan. Här kommer flera lärare och steg-2 tränare att hjälp till med. Ungdomar ska ha första tjing på kärran under hela veckan.
  • I andra hand ska planet finnas som en uppmuntran till lärare och steg-2 tränare att förkovra sig flygande av en modernt segelplan.
  • Sedan ska planet finnas att tillgå för övriga klubbmedlemmar som vill prova på ett högvärdigt segelplan.
Blir det någon kostnad? Nja, bogsering får ansvarig pilot stå för själv och så ska vi se till att lämna planet i samma skick som innan flygningen. Jag kommer förhoppningsvis kunna delge en flygmanual innan som ni kan läsa innan första start.  Annars är det bara att flyga så mycket man orkar mellan solens uppgång och nedgång.
Några frågor eller tveksamheter? Hör av er till mig i så fall.
Välkomna!/Jari

3 x 1000km PDF Skriv ut Skicka sidan
Onsdag, 20 Maj 2020 22:23

Idag flög 3 av våra segelflygpiloter 1000km fördeklarerade distansbanor, det är första gången någonsin det flugits 3st 1000km banor från samma klubb samma dag! Dessutom flög LG Uhr vidare efter sin deklarerade bana och nådde en total distans av 1226km, det kan vara den längsta sträckan någonsin i Sverige?
Johan Gustafsson flög 1002km med snitthastighet 108km/h
Jari Niskanen flög 1072km med snitthastighet 115km/h
LG Uhr flög 1226km med nitthastighet 122km/h
Banan som deklarerades (1002km) var, Dala-Järna - Arboga flygplats - Transtrand bro - Iresjön (ca 3mil Norr Arboga) - Transtrand bro - Hörken (sjö vid grängesberg) - Dala-Järna

Årstillsyn 2019-2020 PDF Skriv ut Skicka sidan
Fredag, 6 December 2019 14:04

Från och med lördag den 7 december träffas vi som vanligt under lördagarna ungefär 10:00 och framöver för att skruva på segelplanen eller annan flygmateriel. Kjell D och L-G Uhr har redan
tagit in Waspen och DG500 in i bygglokalen. För segelflygplanen gäller även att gruppen ser till att flygplansvagnen kontrolleras och besiktas. Översyn sker efter protokollet och Jari´s anvisningar för de olika flygplanen. Pärmar finns uppsatta i bygglokalen med gällande protokoll och anvisningar.

Vår Pawnee står på tur som vanligt. Någon gång under vintern ska vi tvätta och vaxa vårt bogserplan som borde vara lindrigt med tanke på att vi har hållit efter den under säsongen. Denna tvättinsats kan förhoppningsvis flera av klubbens medlemmar vara med på så att servicekostnaden minskar och vi kan hålla rimliga bogserpriser. Kallelse och information om denna händelse kommer senare.

Tekniker för segelflygplanen är Jari Niskanen (Tekniker), Göran Karlsson(Tekniker) och Ingemar Brottare (Tekniker). Johan Gustafsson och L-G Uhr har utbildning i att utföra årstillsyner.
Det första namnet är sammankallande för gruppen. Om tiden inte passar, så byt med någon annan i en annan flygplansgrupp. Flygplan byts i bygglokalen enligt överenskommelse mellan de
sammankallande och tekniker. Ni som inte är med på listan men känner för att utföra en insats gällande underhållet kan höra av sig till sammankallande eller segelflygtekniker.
Jari Niskanen.

UMA, Vecka 49 - 51 -KLAR

Kjell Dalsheim, Johan Gustafsson, Ingemar Brottare och övriga medlemmarna.

304 Wasp, Vecka 49 - 51 - KLAR

Kjell Ingvarsson, Bertil Bergsten, Jari Niskanen och övriga medlemmarna.

TYA, Vecka 52 - 01 - KLAR

L-G Uhr, Håkan Schweitzer, Filip Blom och övriga medlemmarna.

UFE, Vecka 02 - 04 - KLAR

Ola Andersson, Johan Nyberg, Kristofer Swärd och övriga medlemmarna.

KLB - Inne för 100-timmars.

Tvättning och vaxning från 1:a februari

«StartFöregående12345678910NästaSlut»