Nyheter
Segelcert klart PDF Skriv ut Skicka sidan
Lördag, 31 Maj 2008 00:00

Hej!

Idag blev Staffan Engvall färdig med sitt segelcert!! Vi gratulerar!

I dag gjorde också Sture Magnusson premiär i sin Astir! Dagens väder var bra, molnbas 2200 meter i den rådande varmluftmassan. I morgon flyger vi igen.

Kjell
LAST_UPDATED2
 
UBI-haveriet del 2 PDF Skriv ut Skicka sidan
Tisdag, 13 Maj 2008 00:00
Hej!
På onsdag kommer en representant från försäkringsbolaget och besiktar UBI. Skulle tro att de löser ut vraket och vi får pengar. Frågan är då vad gör vi i stället? Skall vi ersätta med en SF 25C eller titta på något som är modernare och ev. går att bogsera med? Vi vet att den 1 juli kommer det bensinskatt för AFT och det innebär att för en SF 25 kommer timpriset att ligga på c:a 370 kr, beroende på tachotiden. En dyrare motorseglare innebär högre försäkringsvärde, lite högre bensinåtgång och därmed högre premie. Kanske också en kapialkostnad om vi måste låna pengar. Gissningsvis ett pris på 500-600 tkr för en begagnad Grob och 600-800 tkr för en begagnad Dimona. Vill vi flyga så billigt som möjligt eller vad vill vi ha att flyga? Hur mycket har ni tänkt att flyga med en motorseglare? Bra om ni svarar så snabbt som möjligt.
Det är segt med Discusen i Litauen. De är inte klara än, pratade med Stasys Skalkis på LAK-fabriken i går. Nu var han på väg till en tävling. Jag skall ringa honom igen på onsdag morgon för att få ett besked.
Kjell
 
UBI-haveriet PDF Skriv ut Skicka sidan
Måndag, 12 Maj 2008 00:00
Hej !
I dag (12/5) gick det illa med vår UBI. Vad som har hänt är att Johan hade parkerat UBI´n vid klubbhuset i Borlänge och varit väldig noga med att parkera i lä vid klubbhuset och hangaren. Det kom en tromb som lyfte runt flygplanet över nosen och klämde sönder det mesta. Vingarna ser väl någorlunda hela ut. Som väl var satt ingen i flygplanet.

Pawnee-vingen skall hämtas på onsdag. Gunnar Åhn räknar med att Pawneen blir klar nästa helg.
Kjell
LAST_UPDATED2
 
«StartFöregående41424344454647484950NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Annons