Nyheter
Sträckflygläger 2016 med det lilla extra PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Fredag, 26 Februari 2016 21:35

Lördagen 4:e till lördagen 11:e juni kommer Västerdalarnas Flygklubb att arrangera ett sträckflygläger för klubbens och gästande flygare. Målet är att vi ska flyga längre på en personlig nivå. Förhoppningen är att vi kommer att ha flugit den personligt längsta banan någonsin efter denna lägervecka. Flera banor kommer att läggas varje flygbar dag med tanke på deltagande piloters nivå och vilka plan de ska flyga. Briefing kommer att hållas 09:00 varje dag, där bland annat väder, banläggning och dagens verksamhet diskuteras. Om vädret ser ut att bli extra bra tidigareläggs briefingen med tanke på termikens början.

En brytpunktslista för lägret kommer att finnas tillgänglig på klubbens hemsida.

Lägeravgiften löses med ett gästmedlemskap i klubben och boende finns på orten eller så kan man husera på campingen. Mer information finns på klubbens hemsida.

Med tanke på bogserkapaciteten så kommer det att finnas en begränsning av 10 gästande plan. Så med andra ord anmälan ska in så snart som möjligt! Det går att anmäla sig för några dar eller hela veckan.

Fredagen 10:e juni kommer en gemensam grillafton att hållas.
Om intresse finns så kan det ordnas så det finns frukost och ev. middag att köpa i klubblokalen.

Välkomna!

Jari Niskanen    Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den 070-6483340
LG Uhr    Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den 070-5680023
Kjell Dalsheim

Ladda hem Inbjudan här

 
Bjorli 2015 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   
Fredag, 1 Januari 2016 19:47

En liten blänkare på hur vi hade det i höstas på lägret i Norge med Ljusdalsgänget. Där Jari, L-G och Håkan var med och njöt av ett fint landskap, mycket kul och berikande flygning. Nu siktar vi på våren med allt det innebär. Kom ihåg att flygplanen måste underhållas innan säsongsstarten. Lördagar klockan 10:00 eller i samråd med ansvariga sker vintertillsynerna av segelplanen.
/jari

Har du problem med Flashuppspelaren så finns filmen här.  https://youtu.be/NSUYKOkqA5Q


 

LAST_UPDATED2
 
Årstillsyner Vintern 2015-2016 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Lördag, 28 November 2015 10:01

I skrivande stund har vår motorseglare blivit luftvärdig. Den skall bara provflygas av en riskvillig och duktig flygare nu på lördag den 28 november. Allt har sin tid och nu ska vi kunna flyga motorseglaren under vinterhalvåret. Vår Pawnee står på tur som vanligt. Till helgen lördagen 28/11 klockan 10:00 ska vi tvätta och vaxa vårt bogserplan som borde vara lindrigt med tanke på att vi har hållit efter den under säsongen. Denna tvättinsatts kan förhoppningsvis flera av klubbens medlemmar vara med på så att servicekostnaden minskar och vi kan hålla rimliga bogserpriser.

Som vanligt så träffas vi under lördagarna ungefär 10:00 och framöver för att skruva på segelplanen eller annan flygmateriel. Underhåll på övrig tid sker i samråd med ansvariga.
För segelflygplanen gäller även att gruppen ser till att flygplansvagnen kontrolleras och besiktas. För tillfället är det enbart DG500:an som har en besiktad vagn.
Översyn sker efter protokollet och Jari´s anvisningar för de olika flygplanen. Pärmar kommer att finnas uppsatta i bygglokalen.

Tekniker för segelflygplanen är Jari Niskanen (Tekniker), Göran Karlsson(Tekniker) och Ingemar Brottare (Tekniker). Johan Gustafsson och L-G Uhr har utbildning i att utföra årstillsyner.
Motortekniker för UUD är Jari Niskanen.

Läs mer...
 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Annons