Nyheter
Årstillsyn 2017-2018 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Tisdag, 5 December 2017 19:50

Årstillsyn, segelflyg vintern 2017-2018.

Rapport om läget för underhållet, I år är vi lite sena men läget borde vara underkontroll. Inga större reparationer krävs så vi utför i stort sett enbart ordinära årstillsyner. Det vill säga tvätta, dammsuga, smörja och vaxning.

Från och med lördag den 9 december träffas vi som vanligt under lördagarna ungefär 10:00 och framöver för att skruva på segelplanen eller annan flygmateriel. Nytt för i år är att vi ställer in samtliga kroppar för klubbens plan i kalla delen av verkstaden och sedan tar vi vingarna för DG500:an i bygglokalen denna dag. Underhåll på övrig tid sker i samråd med ansvariga.

För segelflygplanen gäller även att gruppen ser till att flygplansvagnen kontrolleras och besiktas.

Översyn sker efter protokollet och Jari´s anvisningar för de olika flygplanen. Pärmar finns uppsatta i bygglokalen med gällande protokoll och anvisningar.

Vår Pawnee står på tur som vanligt. Någon gång under vintern ska vi tvätta och vaxa vårt bogserplan som borde vara lindrigt med tanke på att vi har hållit efter den under säsongen. Denna tvättinsats kan förhoppningsvis flera av klubbens medlemmar vara med på så att servicekostnaden minskar och vi kan hålla rimliga bogserpriser. Kallelse och information om denna händelse kommer senare.

Tekniker för segelflygplanen är Jari Niskanen (Tekniker), Göran Karlsson(Tekniker) och Ingemar Brottare (Tekniker). Johan Gustafsson och L-G Uhr har utbildning i att utföra årstillsyner.

Läs mer...
 
Rikssegelflygtävlingen 2017 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Torsdag, 30 November 2017 19:13

Västerdalarnas Flygklubb vinner Segelflygallsvenskan för andra året i rad.

Efter en dålig första period av säsongen får vi till bra flygningar i juli och tar över lednigen i Allsvenskan och håller den ända in i mål. Med i laget var Johan Gustafsson, Kjell Dalsheim, Jari Niskanen, LG Uhr och Kjell Ingvarsson (saknas på fotot). Prisutdelningen ägde rum på Billingehus den 18:e november.

Klubben vinner även lagtävlingen 3-mannalag hastighet med LG Uhr, Jari Niskanen och Kjell Dalsheim i laget. Även detta för andra året i rad.

3-manna höjd vanns för femte året i rad. Lagmedlemmar var LG Uhr, Jari Niskanen och Håkan Schweitzer. Detta efter fantastiska vågflygningar i Bjorli.

Individuellt blev det även en del segrar och många fina placeringar.
I hastighetsmomentet dominerade klubben med piloter på placering 1, 2, 4, 9 och 13. Segrare blev LG Uhr med Jari Niskanen på placering 2 och Kjell Dalsheim på 4:e plats.

Höjdmomenter blev nästan lika bra med placeringar 1, 4 och 6 av LG Uhr, Jari Niskanen och Håkan Schweitzer.

Fullständiga resultat finns på tävlingens hemsida. http://rst-online.se

 
Motorseglaren såld PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Lördag, 11 November 2017 08:39

Vi har nu sålt vår motorseglare som varit groundad sedan mars på grund av motorfel. Köpare är en Belgare. Hämtning skedde förra helgen (4/11) och efter idogt arbete hela lördagen blev den säkert förankrad på släpvagnen.

Tack till alla som hjälpte till under dagen.

Köparen kom välbehållen hem och vi fick följande meddelande.

Hi Kjell,

I have removed the prop and engine from the frame and they are ready for overhaul.Many thanks again to all who helped us with preparing the transport.

Dominique

Läs mer...
 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Annons