Segelflyginformation - Vidareutbildningar PDF Skriv ut Skicka sidan
Artikelindex
Segelflyginformation
Presentflygning
Kortkurser
Certifikatsutbildning
Utbildningsdag
Vidareutbildningar
Krav & Priser
Alla sidor

Vidareutbildning

Segelflyg är en sport med ett stort utbud av olika inriktningar. Ett krav för att få påbörja någon av dessa vidareutbildningar är att ett giltigt segelflygscertifikat innehas.

Sträckflygsutbildning:

Utbildning för att få lämna området runt flygplatsen där man inte kan räkna med att ta sig hem. Denna vidarutbilning är den vanligaste att erövra efter certifikatet och erbjuder en ny dimension på segelflygandet. Detta tillstånd är också en förutsättning för att delta i den vanligaste formen av de många segelflygstävlingarna som annordnas årligen. För att få påbörja sträckflygningsutbildningen krävs ett segelflygscertifikat samt minst 35 flygtimmar och 60 flygningar. Utbildningen är fördelad på minst 8 flygningar och 8 flygtimmar.

 

 

Avanceutbildning:

Utbildning för att få göra avancerad manövrar som looping, gungor, spinn mm. Avanceutbildningen erbjuder spänning och förbättrad flygkänsla i och med att man lär sig hantera flygplanet i nya situationer. Avanceutbildningen är uppdelad i två delar. En grundkurs där man lär sig looping, gungor och hjulningar d.v.s. manövrar med positiv g-belastning. Under fortsättningskursen lär man sig ryggflygning, roll mm. d.v.s. manövrar också med negativbelastning. Grundkursen kan påbörjas efter ett segelflygcertifikat och vid 50 flygtimmar och för fortsättningskursen gäller 100 flygtimmar. Utbildningen är uppdelad på ca. 12 starter vardera.

 

 

Instrumentutbildning:

Utbildning för att få flyga i moln, d.v.s. endast på flygplanets instrument. Denna vidarutbildning gör att man kan använda den stigande vinden också inne i molnet, detta kan göra att man kan nå avsevärt höga höjder. Denna utbildning kan påbörjas efter 50 flygtimmar erhållits. Utbildningen är fördelad på minst 10 timmars flygning.

 

 

 

 LAST_UPDATED2
 
Annons