Ungdomsverksamhet

Fritidschecken

Vad är fritidschecken?
Vansbro kommun delar ut en fritidscheck á 500:- till alla barn och ungdomar i grundskoleåldern (F-9) som är bosatta i Vansbro kommun att utnyttja hos valfri förening. När en förening tar emot en Fritidscheck ska den vara försedd med barnet/ungdomens kompletta namn och personnummer.

För fritidschecken hos Västerdalarnas flygklubb får du
Medlemskap i Flygklubben 2022-2023 Vi bygger en egen modell och lär oss flygets praktiska och teoretiska grundprinciper och flyger modellflyg i dubbelkommando. När vädret tillåter vi flyger en flygning över Vansbro kommun och provar på att spaka ett riktigt motor- eller segelflygplan. Kom förbi på flygklubben eller posta din check till Västerdalarnas Flygklubb Flygfältsvägen 18 786 71 Dala-Järna Fritidscheckarna ska vara inlösta i föreningen senast 31 oktober


Drömmer du om att flyga
Vi på Västerdalarnas Flygklubb utbildar till både segel och motorflygcertifikat. 
Du får börja segelflygutbildningen från det år du fyller 14 år. och motorflygutbildningen från det år du fyller 15 år. 

Modellflyg

Modellflyg är en mycket varierande hobby och sport för alla åldrar och en perfekt inkörsport för dig som inte har åldern inne att skaffa eget flygcertifikat. Tveka inte att höra av dig om du vill prova på tillsammans med en erfaren modellflygare i dubbelkommando. Det finns ingen nedre åldersgräns! 

Lekparken

Laddat för en heldag på flygfältet. I lekparken utanför klubbstugan finns det bland annat gungor, karusell och sandlåda för barnen. Där står också den populäraste av alla flygplan, lilla Dusty, och väntar på att den yngsta piloten ska ta plats. 

Pyssellåda

För dom allra yngsta har vi en pyssellåda proppfull med grejer!

E.O. Rosenbergs minnesfond

Eve Rosenberg ville underlätta för ungdomar att täcka kostnaden för sitt certifikat genom att ge dem möjlighet att söka ekonomiskt bidrag ur stiftelsens fond. Stödet är tillgängligt för såväl
segel- som motorflyg.

Copyright © 2024 Västerdalarnas Flygklubb