Flygsäkerhetsseminarium PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars-Göran Uhr   
Tisdag, 14 Januari 2020 20:08

 

Flygsäkerhetsseminarium söndag 2 februari kl 10.00 i klubblokalen.

Det är viktigt att alla flygande medlemmar som har möjlighet kommer till det intressanta mötet. Alf Ingesson-Thoor har en lång karriär bakom sig som pilot i både Flygvapnet och som civil pilot, dessutom är han Försvarets psykolog.

 

Moderator är Alf Ingesson-Thoor, Flygvapnets psykolog.

 

Alf Ingesson-Thoor har haft ett mycket omväxlande liv. Han började som fältflygare i Flygvapnet redan på 1960-talet och blev senare officer. Som pilot på krigsflygplan flög han huvudsakligen Lansen och Viggen i attackutföranden. Senare i karriären satsade han parallellt med tjänstgöringen i Flygvapnet på en akademisk utbildning till psykolog. Som psykolog har han specialiserat sig på krishantering i olika former. Inte minst under tsunamikatastrofen i Thailand togs han tjänster i anspråk. I kombinationen pilot och psykolog har Försvarsmaktens tagits hans tjänster i anspråk, bland annat i haveriutredningar.

Mer om Alf
Alltsedan pojkårens segelflygning i Linköpings Flygklubb har Alf I varit aktiv som pilot i en eller annan form. För den stora allmänheten torde han vara mest känd som uppvisningspilot. Några lärde också känna Alf som enväldig domare i TV-programmet Astronauterna som visades i rutan för några år sedan. Han är också en synnerligen erfaren fallskärmshoppare, uppskattad tävlingsledare för det svenska landslaget i segelflygning, respekterad flyguppvisningsledare och mycket annat. Alf arbetar nu bland annat med stress- och krishantering i företag och organisationer.

 
Annons